Senaste inläggen

Av Fru S - 18 maj 2011 08:45


Idag känns det som att mensen ska komma vilken sekund som helst   , är alldeles gasig också precis som ett par dagar innan mens, men jag har minst 8dgr kvar, vaknade inatt alldeles svettig okcså, brukar bli jättevarm nattetid 2-3dgr innan den dyker upp, bara att invänta tantfan då  

Gräver ner mig en stund till nästa pms dyker upp....


/Fru S

ANNONS
Av Fru S - 17 maj 2011 18:49


Nu kommer pms.en eller kanske graviditetstecknen....mina bröst började ömma framåt eftermiddagen, mina blodådror börjar synas på brösten och upp mot halsen. Har lite andra mindre trevliga tecken också och det har nypt några gånger på vänster sidan idag med, men mestadels har jag haft som mensvärk. Just ja höll ju på att glömma, då vi skulle lägga oss igår så tyckte jag att det luktade kattmatsburk i vårt sovrum  , ni vet den äckliga lukten från en öpnnad burk med blötmat...maken kände förstås ingenting och undrade vad jag svamlade om..


Hur många dagar efter äl kom dina pms eller graviditetstecken?

Och vad var det?


/Fru S

ANNONS
Av Fru S - 16 maj 2011 12:21


4-5 dagar efter äl nu och jag har känt något som "nyps" på min vänstra sida i området vid/nedanför äggstocken det kändes i omkring 10 sekunder i 2 omgångar, spännande. Sedan har det stickts/nypts lite ibland i samma område inte flera ggr på rad. Annars är jag ganska trött, hungrig som vanligt ungefär, lite öm vid bröstvårtorna, rapig, behöver gå på toa lite oftare också annars ingenting. Huvudvärk har jag visserligen också men det beror på det dåliga vädret och att jag är urusel på att dricka ordentligt varje dag, vilket också säkert resulterar i den fruktansvärda yrseln jag kännt i 2 dagar. Även om jag tycker att jag då har varit duktig på att få i mig vätska och jag har ätit som alltid regelbundet, skumt  .


Det gör verkligen inget om det skulle vara så att det blir ett plus snart =). Detta händer i vecka 3....


Vecka 3

Kroppen: När ägget har blivit befruktat börjar det förflytta sig via äggledaren ner in i livmodern och efter tre till fem dagar är det framme. Ägget innehåller all näring det behöver eftersom det ännu inte har någon koppling till mammans kropp. Celldelningen har redan börjat.
En del kvinnor kan känna ett litet stick i livmoderns slemhinna. Ibland kan man få en liten blödning, en så kallad "nidationsblödning" i samband med att ägget fastnar. Om man får en sådan blödning så kommer den cirka sju dygn efter ägglossningen.
Vissa kvinnor kan känna av att ”nu tog det”. Andra kommer inte på tanken förrän menstruation har uteblivit flera gånger.

Embryot: Celldelningen fortsätter och i det här stadiet kallas ägget för morula som är latin för mulbär. Ägget är ca 0,75-1,0 millimeter och färdas fram på flimmerhår genom äggledaren. Målet är livmodern, en färd som tar sju till tio dagar. Innan ägget fastnar simmar det omkring i livmodern ett par dagar och fäster sedan på en lämplig plats i livmoderväggen.

Informationen är hämtad från Familjeliv.se


Ha det bra / Fru S

Av Fru S - 14 maj 2011 10:49


Brösten ömmar efter äl som alltid. Om ca 1v kommer pms.en som ett brev på posten eller inte, suck som jag tidigare skrivit finns det inga "garantier" eller säkra tecken på om det har tagit sig eller inte förrän stickan visar plus. Eller jo förresten jag brukar bli sjukt yrslig och få kvälls/natt illamående de gånger jag sedan har fått ett plus och en konstig mensvärk/molvärk i magen allt från 1v efter äl till några dagar innan mensen ska dyka upp.


Jag tar nog en liten paus några dagar i väntan på pms/gravsymptom ska dyka upp.


Må så gott / Fru S

Av Fru S - 13 maj 2011 08:57


Nu är monitorn nere på LÅG fertilitet och den ville inte ha något test imorse heller  . Då återstår en låååång väntan på att mensen INTE ska dyka upp igen då, just nu är jag rationell och pessimistisk klart det inte fungerar den här gången heller, varför skulle det helt plötsligt bli ett vackert plus som väljer att stanna kvar?

Men ju närmare mens jag kommer ju fler gravidtecken känner jag oftast av och ju mer   blir jag, eller så har jag knappt några pms alls och då blir jag iaf lika   för vilket som kan betyda ett plus för min del.  Enligt min app i mobilen är det 13dgr kvar till mens, men det kan lika gärna vara 14,14 eller 16dgr med för den delen som längst har den kommit på cykeldag 34.

Precis när man fått upp lite hopp igen om att kanske få se ett plus, oftast hinner jag dessutom med att testa (igen) och sedan tar det inte lång tid innan mensen sedan behagar att dyka upp hånflinandes med dunder och brak och med mensvärken i armkrok.


Jag skulle verkligen inte vilja veta hur mycket pengar jag har slängt ut på ältester, gravtester och annat jox i hopp om att få ett pyre i magen som stannar och mår bra, antar att man hade kunnat köpa sig något bra eller säkert till och med kunna göra en resa med lätthet efter alla dessa år    . Inte kan jag låta bli att köpa dessa jäkla tester heller, dels för att när det väl visar plus måste jag ha mediciner som kanske gör så att pyret stannar, sedan lär jag också tjata mig blå för att få någon läkare att skriva ut en massa mediciner som ingen hittills harvelat fixa åt mig  , allt för att man bor i "fel" landsting, eller får "fel" läkare, som är ointresserad. 


Nej nu är klockan mycket igen, måste göra mig iordning för dagens äventyr.

Må så gott / Fru SAv Fru S - 12 maj 2011 10:27


Och dagens test visade på HÖG fertilitet, så i morgon skulle det ha blivit låg igen då antar jag, hoppas på att monitorn inte begär fler än 10st test, det märks i morgon bitti, måste komma ihåg att trycka på den också.


Dagens test:


 

Bättre skärpa samma sticka, hade bara inte hunnit skriva på den


 

 

Och så ska jag gå och mer eller mindre se ut som om jag vore gravid i 3-4.e månaden fram till mens , jag är inte "tjock" blir bara uppsvälld som en ballong enbart över magen från några dagar före äl fram till mens


 


Nu bjöd jag lite på mig själv också, hoppas jag inte skrämde bort alltför många!


/Fru S

Av Fru S - 11 maj 2011 11:07


Dagens stickade visade även den på MAX fertilitet??? Känner mig lagomt snurrig har för mig att monitorn förut bara har visat en dag med MAX, funderar på om jag kan minnas så fel?? Fast det gör ju förstås inget   


Om någon av er som läser min blogg som också använder/har använt monitorn kan berätta hur det varit för er, skulle jag bli jätteglad över att få veta.


 

/ Fru S

Av Fru S - 10 maj 2011 10:39


Dagens test visade MAX fertilitet   känner mig som ett barn på julafton haha. Misstänkte igår att det skulle bli så då jag började få de "trevliga" älflytningarna, egentligen skulle jag alltså inte behöva monitorn då jag vet när jag har äl, dels på flytningarna och sedan får jag ont i magen då äl sedan sker. Men med monitorn kan man ju ligga steget före   och vara säker på att vara ute i rätt tid.


   

Ingen tvekan om teststrecket idag inte  


 


/ Fru S

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se