Senaste inläggen

Av Fru S - 25 juni 2011 21:59


Nog för att jag önskade att mensen skulle dröja lite för att få äl lite senare så min make är ledig samtidigt. Men nu får den faktiskt ta och dyka upp. Har såklart inte kunnat hålla fingrarna i styr heller utan har kissat på en liten sticka som såklart visade minus. Svårt att bli gravid då man inte ens hade äl förra månaden ( iaf enligt monitorn)

Nåja jag återkommer då mensen dykt upp så jag kan beräkna den förhoppningsvis kommande äl i juli månad!


/Fru S

ANNONS
Av Fru S - 23 juni 2011 16:32


Med posten idag hade jag fått ett kuvert från vårt landsting.....I kuvertet låg resultaten på mina virustester =). Jag tog proverna den 14/6 och den 17/6 skrevs brevet och idag kom det alltså fram, Snabba ryck!! Härligt   . "Bara" att invänta svaret på cellprovet, ja förutom äl då. Först måste mensen dyka upp också, bim idag enligt min kalender dag 29 i cykeln, får se då den dyker upp.


Har också mailat kliniken och fått besked om att de har öppet alla dagar i veckan =) 8-18 vardagar och 8-15 helger =), nu hoppas jag att mensen inte kommer förrän tidigast dag 31 denna månad så maken hinner bli ledig innan vi behöver åka iväg, annars måste jag nog åka själv =(.


Nu önskar jag Alla en Trevlig och  Midsommar


/Fru S

ANNONS
Av Fru S - 21 juni 2011 14:31

Igen efter att ha tagit cellprovet, det stack lite denna gången då hon tog cellprovet, skumt jag kan inte minnas att det brukar kännas så  . Hon skrev en notis om att jag behöver få svaret senast onsdag vecka 27 och varför för att skynda på och vara säker på att jag får det i tid så vi hinner med ett första försök i juli =). Hon önskade lycka till =)!! Hoppas på att få komma tillbaka inom en mycket snar framtid av andra orsaker än cellprov, dvs för att det gror en liten kotte i magen *drömma*  


Väl hemma igen hade posten kommit med alla mina stickor och folsyra =), fick med två graviditetstester gratis så nu har jag 20st hemma igen     


 

  /Fru S

Av Fru S - 21 juni 2011 09:40


Idag ska jag iväg på cellprov, sedan är det "bara" att invänta provsvaren, hoppas bara de kommer innan min äl som borde komma i slutet av vecka 27 (hoppas inte det sker på söndagen för kliniken är stängd då, äl alltså)

Idag dimper det ner en massa äl-tester och mer folsyra, inte nå billiga grejer då jag använder monitorn blev strax över 400kr (27 äl tester och en burk folsyra) =(


Ush så sakta tiden går nu igen, bara för att jag väntar, väntar coh väntar.

Men plötsligt så säger det svoossch! så är vecka 27 här, annars blir väl första försöket i augusti i stället (med min/vår tur)


/Fru S

Av Fru S - 14 juni 2011 14:10


Hade ett litet paket i brevlådan nu på eftermiddagen   innehållande en liten flaska med "babyklister".....för att läsa mer klicka på länken ----> Babyklister


 

Hoppas på att dessa droppar ska vara till hjälp framöver =)


Är på dag 20 i cykeln idag av 28-31 och jag tycker dagarna går så sakta nu bara för att jag inväntar nästa äl.


/Fru S

Av Fru S - 10 juni 2011 10:12


Då har jag bokat en tid för provtagningen då, jag som är livrädd för sprutor/nålar och dylikt, men vad gör man inte. Fick en tid redan på tisdag   väntar nu besked på kostnaden, kikade på landstingets hemsida och kunde utläsa en kostnad om 100:- så jag hoppas det stämmer, det var iaf inte farligt dyrt. 


Monitorn ville ha ett test även i morse och den visade även då LÅG och ett svagare streck på stickan mot gårdagens, nu har jag inga mer stickor hemma, hade inte velat öppna ytterligare ett paket för den delen heller. Ska beställa ett nytt pkt till monitorn och samtidigt ett gäng billiga ältest så jag kan testa 2ggr om dagen. För att vara säker på att inte missa en eventuell äl.


Kl:10:27


Jag behövde inte vänta så länge på kostnadsbesked ca 20min, hon ringde alldeles nyss antingen kostar det 100;- eller så är det gratis =). Hon frågade om jag hade någon remiss, så jag sa att "vår" klinik i DK har sagt att vi ska ta dessa prover för att vi ska göra insemination , Åhhh vad roligt sa hon i andra änden då  . Gratis vore inte fel då allt annat brukar kosta mer än det smakar i dessa sammanhang. 


/Fru S

Av Fru S - 9 juni 2011 14:45


Nu har jag gjort samtalet, det blev på engelska =). Jag ska göra virustesterna (HIV, Hepatit B och C ) och ta med resultatet till kliniken sedan.
Läkaren rekommenderade progesterone 1 om dagen från inseminationen, hon kunde skriva recept åt mig.
Samtalet tog lite mer än 8 min bara snabbt och enkelt =), blev lite ställd då hon frågade om donator men svarade hur vi hade tänkt oss =).

Tänk OM vi gör ett första besöök om 1 månad, vore underbart spännande, även om jag vet att det inte ens är säkert att det lyckas. Trots att jag blivit gravid förut, så kan det ju lika gärna sluta i ännu fler mf. Fast jag hoppas och tror att det är vår tur!


Typiskt nog så kommer jag inte fram till vårdcentralen , får ringa imorgon bitti i stället.


/Fru S

Av Fru S - 9 juni 2011 11:34


Enligt min kalender app i min smartphone ska jag ha äl idag....vilket min kropp verkar tycka också för jag har lite ömma bröst, lite molvärk i magen för att inte tala om den sk älflytningen som gav sig till känna på morgonen. Dock håller inte den   monitorn med min kropp utan fortsätter att visa LÅG  .


Såhär ser morgonens sticka ut:


   

Kan man ha alla tecken på att äl ska ske utan att man har/får äl??


Börjar bli smått nervös inför dagens samtal, hoppas på att läkaren ska vara lätt att förstå och hoppas ännu mera på att jag ska slippa behöva gå och ta blodprover innan vi kan invänta nästa äl för att sedan bege oss iväg till Danmark. Blodprover är verkligen inte my cup of tea, men vad gör man inte för hoppets skull.Jag uppdaterar i em då jag pratat med kliniken  , Håll tummen för att jag slipper blodprover. 


Ni får mer än gärna ge ett svar på min fråga under mina två foton, Tack!

Må så gott alla   /Fru S


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se